Dag 01: Van Nederland naar Duitsland

Nou, de kop is eraf hoor. Deze eerste dag ging het vooral om kilometers maken. Met een paar fikse buien rondom huis zijn we vertrokken. Het vertrek een uurtje uitstellen had niet het gehoopte effect. Pas na een paar uur en eenmaal Nederland uit hield het gespetter wel op, maar bleef de lucht toch erg dreigend. Pas laat in de middag kon de regenkleding uit. Uiteindelijk hebben we nog een heel stuk in de zon gereden. De temperaturen varieerden van 15 ºC tot 25 ºC.

We probeerden op een gunstig punt uit te komen zodat we morgen via een leuke route aan de andere kant van de Alpen kunnen uitkomen. Er leiden vele wegen naar het zuiden, wij reden eerst een flink eind door Nederland en Duitsland om uiteindelijk in de omgeving van Ulm te gaan overnachten. Ik zit hier nu in een jaren ’70 hotel, de Blauwe Engel staat heel relaxed op het parkeerterrein zich aan het publiek te vertonen. Het ding heeft nogal bekijks.

Zo’n 50 km voor Ulm werd het al heuvelachtig, we kijken nu in feite naar de uitlopers van de Alpen, de Zuid-Duitse Alpen. Als ik er nog de energie voor had zou ik een wandeling maken door de historische binnenstad. Misschien had ik dan de Ulmer Münster kunnen bezoeken. Het schijnt de hoogste kerktoren ter wereld te zijn, hoe kom je erop. Maar de lange rit was wel vermoeiend dus we zijn wel aan rust toe. Ik denk dat ik zo buiten een bier bestel.

Overigens: We hadden niet gedacht dat het eerste bericht zoveel zou losmaken. Echt honderden reacties en berichten hebben we gehad via FaceBook en ons eigen weblog. Bedankt daarvoor. Het was even wennen. Heel leuk ook, vooral omdat we kennelijk op een pad zijn gekomen dat ergens in het hoofd van velen al rondwaart. We hopen dat we aan jullie verwachtingen kunnen voldoen.

download de gpx

14 antwoorden op “Dag 01: Van Nederland naar Duitsland”

   1. En hoe hield de vering vd Blauwe Engel zich vandaag?
    Mooie schilderijen in het hotel!
    Goede reis morgen.

 1. Hallo Eugenio und Grüße auch an Deine Begleitung.Dann seid ihr trotz des anfangs miesen Wetters doch schon weit gekommen.Letztes Jahr bin ich von Lindau am Bodensee, ein Stück die Iller hoch nach Ulm gekommen – ein schönes und altes Städtchen,allerdings gab es bei sommerlichen Temperaturen zu viele Menschen dort und ich war ebenfalls zu kaputt um es zu besichtigen und bin dann zum Campen schnell wieder abgehauen. Gute Weiterfahrt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *