Dag 02. La Roche en Ardenne en daaromtrent

Vandaag heb ik een flinke ronde gereden in de Ardennen, rondom La Roche en Ardenne. Wat kan ik je daarover vertellen?

Misschien kan ik je iets vertellen over het weer en dat ik weer door de warmte mijn bed werd uitgedreven? Maar ja dat voegt weinig toe. We weten allemaal wel hoe warm het momenteel in West Europa is. En in Nederland is het nog eens een paar graden warmer dan hier.

Ik kan je wat vertellen over de wegen? Nou ja eigenlijk waren die vandaag hetzelfde als gisteren. De kwaliteit van het asfalt was even breed gesorteerd als gisteren. De focus lag wat meer op de kleinere wegen tussen de bossen en grote landerijen. Af en toe reed ik door een stadje of een dorpje.

De huidige navigatie bleef ondanks alle kuilen en bulten keurig aan zijn bevestiging hangen. Fijn. De aanwijzingen ervan waren even cryptisch als de aanduidingen op de borden langs de weg. Grrr. Ik heb dus nogal eens heen en weer gereden. En ik heb dus wel een hoop gezien vandaag.

Nu lag het accent wat mij en de Guzzi betreft vooral op het sturen respectievelijk het rijden. Volgens mij hebben we ons allebei conform gedragen. Ik concentreerde me op de richtingen en de bochten. De Guzzi brandde er flink op los en voegde behoorlijk wat warmte aan de omgeving toe.

Ik ben eigenlijk niet eens speciaal gestopt voor allerlei denkbare hoogtepunten onderweg. Nee, de bieren van Rochemont en Orval heb niet geproefd. Ik heb er vrachtwagens van zien rijden. Ik ben niet naar het kasteel van Bouillon geweest. Het was me te warm voor zo’n drankje.

Wel zijn we af en toe onderweg gestopt voor een drankje en een snackje. De Guzzi en ik hebben allebei zo onze eigen voorkeuren. Maar volgens mij hebben we allebei – met inachtneming van de warmte en de inspanning – zeker genoeg gedronken.

Ook zijn we af en toe gestopt om te fotograferen. Ik zal hieronder proberen de ongeveer 300 km van vandaag in een paar beelden te vatten. Daarna ga ik in het dorp eten zoeken. Misschien willen jullie ondertussen naar onze plaatjes kijken?

Overigens 1: Onderweg sprong één van de koffers van de motor. De sluiting was kennelijk na één van de buitelingen in Spanje wat scheef gaan zitten. Ik heb hier voor het hotel wat smidse werkzaamheden verricht om de boel weer in het gareel te buigen. Het ziet er heel oorspronkelijk uit.

Overigens 2: Die routes van deze dagen bedenk ik niet helemaal zelf hoor. Ik heb mijn plannen gebaseerd op wat routes van Motoplus: Motorroute Noord Eifel en Motorroute Belgische Ardennen. Misschien heb je wat aan die site als je zelf op zoek bent naar een leuke route.

8 antwoorden op “Dag 02. La Roche en Ardenne en daaromtrent”

  1. Toch een flink stuk gereden.
    Kasteel van Bouillon schijnt de moeite waard te zijn. Pa is daar ooit met de KBO geweest. Was vroeger het grootste kasteel van Europa met een opleidingscentrum voor vele “edelen” (rijkgeborenen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *