Dag 03: Het Nationale Park Triglav

We zijn hier in de Julische Alpen, in het Nationale Park Triglav, het park rondom de berg de Triglav. De Triglav is zo’n 2.864 m hoog. Vandaag hebben we een rondje gereden om en door het Nationale Park. We volgden eerst de vallei van de Socca rivier, bogen toen af naar het meer van Bohinj om te eindigen bij het meer van Bled. Onderweg kregen we een goede indruk van de natuur ter plaatse. Het is een mooie omgeving rondom de Triglav.

Er is hier van alles te zien: prachtige berglandschappen, groene valleien en bergmeren. We reden over kleinere wegen door de bergen. Het asfalt was van wisselende kwaliteit. Naarmate de weg breder was, was ook het asfalt beter, strak en stroef. Vooral op de smallere wegen leek het eerder op patchwork. Ik ben er op mijn gemak doorheen gereden en regelmatig gestopt om rond te kijken. Het kostte me moeite om tempo te maken, de wegen waren vaak smal en bochtig. Ik heb nog een tijdje met twee Duitse motorrijders meegereden, die konden het wel erg goed. Ik was blij dat ik na een half uurtje afhaakte omdat mijn eigen route een andere kant op ging. Het leek wel of we een lange achtbaan reden. De gewrichten in mijn handen zijn nog gevoelig van het vele, snelle schakelen en gaswisselen.

Het leek er vanochtend op dat het weer beter zou zijn dan de afgelopen dagen. Toch heb ik gedurende de ochtend het regenpak maar weer aangetrokken, het regende. Daarna volgde het bekende spel: Het gaat regen dus regenpak aan, de zon ging weer schijnen. De zon schijnt dus regenpak in de koffer, het ging weer regenen. Ik kon er geen peil op trekken. Vanmiddag ben ik in de stad een uurtje onder een afdak gaan zitten. Zodoende kon de mufheid een beetje uit mijn pak luchten.

We zitten nu in Bled, vlakbij het iconische Meer van Bled, omringd door bergen, met zijn eilandkerk en een middeleeuws kasteel dat vanop een klif uitkijkt over het meer. De hoteleigenaar raadt er een rondwandeling aan. Het schijnt erg mooi te zijn. Dat geloof ik ook wel, want ik zag er vanmiddag al wat stukjes van. Maar momenteel komt de regen hier met bakken uit de hemel. Ik ga zo wel naar buiten om te eten, maar ik denk nog even na over die rondwandeling.

download de gpx

17 antwoorden op “Dag 03: Het Nationale Park Triglav”

  1. Je hebt het prachtige landschap heel mooi weten te fotograferen. Hopelijk trekt de regen de andere kant op.

    1. Gigantisch imposant!
      Wat een rust waneer je daar woont. Je trekt aardig door de slak doet het op een slakkengangetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *