Dag 10: Plasencia – Benavente

Ik heb geen idee wat de route van vandaag gaat brengen. Onderweg komen we langs plaatsen met namen als Salamanca en Zamora. Klinkende namen toch? De routebeschrijving van MotoPlus heeft het over “prachtige bergwegen” en “mooie bochten”, maar ook over “tamelijk saaie agrarische omgeving”. Eens kijken dat het wordt.

De ochtend reed ik in de bergen. Dat van die “prachtige bergwegen” en “mooie bochten” klopte. Hoewel: Het regende en het was mistig. Er hing een hele dikke mist. Soms zag ik geen 20 m vooruit. Maar wat ik zag het was toch prachtig om te zien. De wegen waren krap, de bochten eng, het asfalt was er van bedenkelijke kwaliteit. Links en rechts groeiden grote loofbomen. Het vocht van de mist kleurde alles intenser. Door de mistsluiers ontstonden soms mooie coulissen.

Soms reed ik door dorpjes, dat kon ik niet vermijden. Inmiddels durf ik daar de bestrating wel eens te proberen. Het blijft voor mij een enge aangelegenheid.

In de middag scheen af en toe de zon en viel af en toe een buitje. Het landschap was vlak en uitgestrekt. Misschien is dat een “tamelijk saaie agrarische omgeving”. Dus we maakten maar eens flink vaart. De Guzzi had er zin in en dat mocht ook na de klus in de bergen.

Salamanca zag er aantrekkelijk uit vanaf de weg. Ik heb geprobeerd er een foto van te maken. Het lijkt mij een stad waar ik nog een keer naartoe wil gaan.

Wat zag ik nog meer onderweg? Ik zag watervallen, waterwerken, een grote brug, een stuwmeer. Ik zag ook een auto met mijn naam erop. En ik zag een motorrijder die al rijdend een gebaar maakte alsof hij vroeg of alles in orde was, toen ik een keer langs de weg stond om foto’s te maken.

6 antwoorden op “Dag 10: Plasencia – Benavente”

  1. Een saaie agrarische omgeving? Het is maar hoe je het bekijkt, ik vind het altijd mooi die velden!
    Salamanca schijnt een hele leuke stad re zijn met een mooi oud centrum. Dus reden genoeg om nog eens terug te gaan in een wat drogere en wamere tijd.
    Spanje in de regen, een bijzondere beleving lijkt me!

  2. Het binnenland van Spanje is erg leeg, maar zo te zien toch best mooi, zelfs met die mist. Nu is het koud en nat, maar hoe heet en droog wordt het in de zomer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *