Dag 11: Benavente – Gijon

Ik heb geen idee wat me in Gijón te wachten staat. De Ruta Via de la Plata voert me er in ieder geval heen. Bovendien land ik dan in de omgeving van de Atlantische Oceaan, de Golf van Biskaje, en de Costa Verde. Dat zijn allemaal klinkende namen die garant staan voor een ander landschap. Voordat ik in Gijón aankom scheer ik eerst langs de Picos De Europa. De plaatjes ervan beloven mooie, hoge uitzichten.

Vandaag staat er bij de start een koude wind en er hangt mist in de lucht. Omdat de Picos nogal hoog kunnen zijn verwacht ik daar dichte mist en misschien wel ijzel. Daarom heb ik de route wat aangepast ten opzichte van mijn eerdere plan. De route is nu wat korter en minder over de binnendoor wegen. Over de iets grotere wegen kom ik ook naar boven en houd ik meer tijd over om rond te kijken.

Onderweg naar León regent het af en toe. Van benedenaf zag het er mistig uit rond de toppen van de Picos. De weer- en berggoden hadden duidelijk een of ander fraai plan voor mij voorbereid. Kom maar op.

Het werd een heel aangename, relaxte rit naar een groot stuwmeer. Links en rechts van de weg lag er wel sneeuw. Verder was er niets aan de hand. Het asfalt kwam me bekend voor: soms heel mooi, soms van een onbestemde soort.

Naarmate we hoger kwamen werden de plekken met sneeuw steeds groter. Uiteindelijk lag op de bergen om ons heen een heel flink pak sneeuw. De weg bleef keurig schoon. De mist gaf niet heel veel nattigheid.

De Guzzi reed keurig zonder problemen naar boven. Af en toe kon ik onderweg langs de kant stoppen om foto’s te maken. Het wegrijden uit de modder en sneeuw was niet steeds heel soepel. Maar het lukte wel, soms met wat geglibber. We hebben uiteindelijk hier en daar wel wat modder van de berg opgepikt. De weg naar beneden was steil, maar ook dat hebben we zonder problemen gedaan. Wat mij betreft zijn die Picos heel leuke bergen om doorheen te rijden.

Eenmaal in het dal knipte ik nog wat foto’s van wat er zoal voorbijkwam. Er kwam steeds weer iets nieuws voorbij. Heerlijk al die bouwsels hier. Misschien ga ik morgen nog meer de details in de omgeving opzoeken.

11 antwoorden op “Dag 11: Benavente – Gijon”

  1. Mooie plaatjes, Eugenio. Nu dus aangekomen in Gijon, in het mooie hotel. De parador toch? Lekker relaxen en genieten van de luxe. En dan weer verder!

  2. Met de kleren aan onder de douche?
    Of is het zo’n goed hotel dat morgenochtend je kleding gewassen en gestreken klaar ligt?
    In de USA staan er munt-wasmachines in de hotels.
    Over het gebied heb ik weinig te vertellen, daar ben ik nooit geweest. Wel in Madrid e.o. en in hey Baskenland(ben de naam van de plaats even kwijt)

  3. Geweldige omgeving, zo te zien!! En extra fijn als je dan ook nog eens schone spullen bij je hebt! Luxe hoor, zo’n hotel! Op nasr de volgende etappe!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *