Dag 11: Van Griekenland naar Bulgarije

Vandaag zijn we van de ene kant van het noorden van Griekenland doorgereden naar de andere kant richting Turkije. Daarna zijn we recht naar het noorden gereden Bulgarije in, naar Dimitrovgrad. We zijn over het Rodope-gebergte gereden, een prachtig gebergte met dichte bossen, diepe kloven. Naar het schijnt liggen er rustige dorpen in de bergen.

Wat kan ik zeggen van zo’n lange rit. Het weer van vandaag was zoals het weer van de afgelopen dagen, ‘s-ochtends zonnig en ‘s-middags wisselvallig. De buien lieten zich al van verre zien. Natuurlijk was het ook weer eens zo dat de buien zich kennelijk lieten beïnvloeden door het feit of ik wel of geen een regenpak. Over wat ik verder tegenkwam onderweg kan Wikipedia altijd wel wat informatie geven.

Ik heb tussendoor met de telefoon wat foto’s gemaakt. Het geeft je een indruk van wat je onderwegweg zoal aantreft. Ter aanvulling: De Grieken hebben op de snelweg heel veel TOL-punten ingericht. Dat Rodope-gebergte zag er echt heel leuk uit. Een dorp Haskovo, hier in de buurt, lijkt wel een kilometerslange autohandel. Toch heeft het volgens Wikipedia een belangrijke tabaksindustrie. De omringende streek schijnt beroemd te zijn om zijn meloenen.

Dimitrovgrad is een verlopen stad uit de socialistische tijd. Het hotel is er een van de oude glorie, ook zo uit de socialistische tijd. Veel marmer, veel bruin, erg vergaan, erg smoezelig. Eigenlijk is dat wel jammer, want de hotels uit die tijd hadden echt wel een sjieke uitstraling. Het was alleen aan de hogere garde om er te mogen verblijven. Ik heb in mijn Oost-Europa tijd nogal wat van zulke hotels van binnen beleefd.

We gaan niet lang blijven in Bulgarije, we rijden morgen door naar Roemenië. We zullen vast veel gaan mislopen in Bulgarije. Het schijnt bijvoorbeeld al dat niet niet ver van Dimitrovgrad, bij Aleksandrov, een grote Thracische grafheuvel ligt. Misschien vinden we nog een ander leuk object onderweg.

download de gpx

8 antwoorden op “Dag 11: Van Griekenland naar Bulgarije”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *