Dag 15: Bilbao – Dune du Pilat

De Dune du Pilat schijnt de hoogste duin van Europa te zijn, ruim 500 meter lang en zo’n 100 meter hoog. Dat wil ik wel eens zien. Misschien ga ik er zelfs bovenop staan. De Dune du Pilat ligt in de omgeving van Bordeaux. Daar kom ik onderweg naar het noorden langs.

Vanochtend verliet ik Bilbao terwijl er flinke bewolking hing van waaruit af en toe wat spettertjes vielen. De weg richting de Pyreneeën werd leuk, het werd steeds iets bergachtiger naarmate de rit vorderde. Maar werd het ook steeds regenachtiger. Boven de Pyreneeën was het wolkendek op z’n dichtst, het ging nog harder regenen en het ging erbij flink waaien.

Eenmaal in Frankrijk kon je wel spreken van zware regen, die de hele ochtend en een groot deel van de middag aanhield. Hoe zoiets er uitziet daar kun je zelf wel een voorstelling van maken. Maar niet getreurd, ik was immers in Frankrijk aangekomen. Dus ik trakteerde mezelf onderweg op een paar stukken flân en wat kopjes koffie. Ondertussen liep er een flinke partij water uit mijn pak. Een wat oudere man zag het glimlachend aan. Wij keken elkaar aan, wij begrepen elkaar, wat een avontuur.

De Dune du Pilat is inderdaad een heel grote duin. Tjonge wat is die duin groot en wat is het een werk om er bovenop te komen. Misschien is het een werk in het motorpak. Het is ook leuk om te zie hoe andere groepjes mensen net zoveel moeite moeten doen om boven te komen. Ondertussen moedigen de “dalers” de “stijgers” aan om vol te houden: “Je bent er bijna”. Het is iedereen gelukt en het is leuk om er bovenop te staan.

Je zult er best ver om je heen kunnen kijken. Nu was het uitzicht vooral beperkt tot wat bomen aan de voet van de duin en een schiereiland verderop in zee. De wolken boven het land leverden nog steeds flinke buien op. Maar het was ook een mooie heiige begrenzing van de einder. Prachtig hoor.

En nu dan? Nou de regen is aan alle kanten door mijn motorpak gegaan. Dus ik ben hier in het hotel een soort nat kledingwinkeltje begonnen. De schoonmaakster begreep meteen dat er na de buien van vandaag handdoeken nodig waren om de kleding van een motorrijder te drogen. Dus die handdoeken zitten nu fijn overal tussenin gepropt. Het goedje hangt te drogen terwijl de airco maximaal koude droge lucht aan het blazen is.

10 antwoorden op “Dag 15: Bilbao – Dune du Pilat”

  1. Uiteindelijk zijn die waterdichte pakken niet helemaal waterdicht. Er zitten nogal grote gaten in waar het lichaam doorsteekt. Ik weet hoe dat voelt.
    Een dry-suit duikpak misschien een oplossing?
    Die duin ligt tegen bomen aan, verplaatst de duin zich ook die kant uit?

  2. En.. droogt de boel al een beetje? Wat een avontuur! Mooi he, die Pyreneeën!! Morgen omgeving Bordeaux verkennen? Het is prachtig daar. Cognac is trouwens ook een mooie stad!
    Goede reis!!!

    1. Dit is een pak net een regenwerende voering aan de binnenzijde. Goede winterhandschoenen passen niet onder die regenwering. Het regenwater loopt dus langs de regenwerende voering de handschoenen in. Inmiddels waaien we al een paar honderd kilometer de laatste resten vocht uit de kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *