Dag 19 – 21: Naar een treffen met de Moto Guzzi European Owners Club

De reis loopt op zijn eind. Ik vat nu in één bericht de drie laatste dagen samen. Op vrijdag zijn we naar Elmstein gereden voor een treffen van de Moto Guzzi European Owners Club (MGEOC). Zaterdag hebben we met de leden van de MGEOC een tocht in de omgeving gereden. Zondag reden we weer terug naar huis, het was een een lange rit, zo’n 550 km. In september hebben we opnieuw treffen de club. Ik kijk er nu al naar uit.

Vrijdag was een flinke rit naar Elmstein, ook zo’n 550 km, ik kwam er toch een beetje gaar aan. ‘s-Avonds maakte ik kennis met de andere leden van de groep. Het is een heel gemengd, maar erg leuk gezelschap. We waren misschien met een klein groepje, het was wel leuk om een selectie fraaie Moto Guzzi’s te kunnen bewonderen. Ik had mijn Moto Guzzi broeder Klaus Lüttgen gevraagd om ook naar het treffen te komen. Hij had eerst wat twijfels om te komen, maar uiteindelijk hadden hij en de overige leden het samen zo naar hun zin, dat Klaus vandaag alsnog lid is geworden.

Voor de zaterdag had de voorzitter van de MGEOC een mooie route uitgezet die we in colonne hebben gereden. Elmstein ligt in het Pfälzerwald. Het is en groot bosgebied met glooiende heuvels en indrukwekkende rotsformaties. Ik denk overigens dat er ook mooie wandelpaden zullen zijn. Het biedt voor motorrijders een prachtig terrein met een mooie mix van bochtige wegen in de bossen en tussen de heuvels. Onderweg zijn we op een paar plaatsen gestopt, om heerlijk te lunchen of een limonade te drinken. Het was een mooie kennismaking met het gebied. De dag sloten we af met een gezellige barbecue.

Zondag was de dag van het afscheid van de groep. Voor mij waren het de laatste dagen van mijn motorvakantie, een rondje door Oost Europa. Voor anderen in de groep waren deze dagen het begin van hun motorvakantie. Ik ben benieuwd naar hun belevenissen. De afgelopen dagen heb ik niet veel gefotografeerd. Klaus heeft de afgelopen dagen ook gefotografeerd en gefilmd. Ik heb hieronder ook een paar van zijn foto’s meegenomen. Overigens start Klaus binnenkort met een nieuw project. Daarover vertel ik later meer, ondertussen kun je je op zijn website vast oriënteren op zijn eerdere projecten.

download de gpx
download de gpx

14 antwoorden op “Dag 19 – 21: Naar een treffen met de Moto Guzzi European Owners Club”

  1. En zo werd een mooie, bijzondere motorreis afgesloten samen met een leuke groep mede-fans vd Moto Guzzi!
    We hebben genoten van je verhalen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *