Dag 06: Granada – Casa Pimienta

Dit is één van de hoofddoelen van deze reis. Mijn zusje en zwager, Geneviève en Marcel, hebben daar al heel wat jaren een huis staan, Casa Pimienta. Wat andere zussen en mijn broertje zijn er al geweest. Alle verhalen zijn er naar, het is er fantastisch. Dat alles wordt me ook wel duidelijk uit een blog dat zij bijhouden over de omgeving. Het is onderhand tijd dat ik er ook heen ga.

‘s-Ochtends ben ik kort nog even langs het Alhambra gereden. Het was een hele klim door de stad. Veel van het asfalt in de stad bevat zacht toeslagmateriaal, de weg is daardoor erg glad. Ik voelde me onzeker over mijn techniek in de bochten. Gelukkig was ik niet de enige motorrijder die er wat stram overheen reed.

Droog, maar glad asfalt

Vanuit Granada naar Casa Piementa heb ik gekozen voor een kortere route door de bergen. Wanneer ik start is het lekker fris, zo’n 3°, dat ben ik inmiddels wel gewoon. Bovendien schijnt de zon al flink. Het asfalt is van betere kwaliteit dan in de stad, hoewel het vrachtverkeer en de vorst er wel wat plekken in achterlaten. Het landbouwverkeer gooit daar nog een hoop vuiligheid overheen. Per saldo is het er hartstikke leuk rijden. Onderweg kwam ik een paar maal groepjes motorrijders tegen die de weg in de omgekeerde richting reden.

De route door de bergen is mooi. Al slingerend en omhoog en omlaag gaande stegen we van zo’n 600 m tot ongeveer 1.100 m. Het meeste land tussen de bergen wordt gebruikt. Ik reed langs een groot stuwmeer. Vlak voor de Zafarraya pas reden we over een paar grote hoogvlaktes met een paar kleine dorpjes. Alles was ingericht op de landbouw. De boeren waren bezig met het verzorgen van de nieuwe teelt.

Vlak bij de eindbestemming was het nog even zoeken naar het juiste huis. Gelukkig stonden Geneviève en Marcel al te wachten aan de weg. De laatste meters moest de Guzzi de voorlopig voor deze reis meest steile en krappe bochten over het beton maken. Het is gelukt.

‘s-Middags hebben we buiten in de zon geluncht, wat gewandeld en bij buurman Jan in de tuin gezeten. Zodra de zon schijnt is het er al goed warm. Het uitzicht vanuit Casa Piementa is hartstikke leuk. Rondom liggen verschillende dorpjes op andere heuvels en tussen de heuvels door zie je in de verte zelfs de Middellandse Zee liggen.

6 antwoorden op “Dag 06: Granada – Casa Pimienta”

  1. Ziet er mooi uit. Lang geleden ben ik daar in de buurt wel eens met vakantie geweest. Nerja en Almuñecar. Prachtige omgeving met (toen) kleine dorpjes op een berg, met allemaal heel smalle, super stijle weggetjes.
    Have fun!

  2. De Pas van Zaffarays… prachtig! Jos en ik zijn daar in het achterland verdwaald. We kwamen op een heel smal gravelweggetje terecht, rechts de rotswand, links de afgrond. Maar wel heel mooi daar! Ook toen stonden de amandelbomen in bloei. We hebben goede herinneringen aan Andalucië!!

  3. Goedemorgen, mooie omgeving.
    Mooie rit ook. Maar glad asfalt heeft ook niet mijn voorkeur. Nog ff wachten en dan mag ik ook weer op de brommer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *