Dag 07: De omgeving van Casa Pimienta

Leuk hoor een dagje op pad met Geneviève en Marcel. Volgens mij hebben we alle binnenwegen en dorpjes in de omgeving verkend. Wat een dag zeg. Voordat we vertrokken heb ik het uitzicht van het terras van Casa Pimienta nog eens in me opgenomen. Lekker fris weer, het wordt deze reis vast een thema.

‘s-Ochtend zijn we gaan wandelen in de omgeving van een Boeddhistische Stupa in de buurt. Een klein stukje verderop staat een oude Moorse toren. Van daaruit heb je mooi overzicht op de omgeving. Dat dachten de Moren natuurlijk ook. Ze gebruikten de torens om signalen te sturen naar andere torens en burchten. Het schijnt dat er meer van zulke torens in het zuiden van Spanje staan. Er gaan stemmen op om ze te renoveren. Ik denk dat dat terecht is.

Vervolgens hebben we een uitgebreide toer door de omgeving gemaakt naar het stadje Comares. Een leuk klein wit stadje dat je al van verre kunt zien. Het stadje ligt bovenop een berg, ooit was dit een Moorse burcht. Het is leuk om er door de smalle straatjes te dwalen, het marktplein te bezichtigen en de begraafplaats te bezoeken. Op de markt hebben we limonade gedronken en een klein hapje gegeten.

Comares is goed te zien vanuit de verre omgeving. Maar vanuit het stadje heb je ook een prachtig zicht op de omringende bergen, de grenzen van de regio Axarquía.

Daarna zijn we via een andere weg terug gereden naar Vélez-Málaga om aan het strand wat te gaan drinken en een hapje te gaan eten. Lekker hoor.

Terwijl ik dit schrijf is Geneviève druk bezig om haar laatste adviezen om de omgeving te verkennen aan het bijwerken. Veel leesplezier.

Ik kijk nog even naar de ondergaande zon.

5 antwoorden op “Dag 07: De omgeving van Casa Pimienta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *