Een frisse rit op zondag

Al dagen komt er via de grote rivieren meer water het land binnen. Enkele uiterwaarden zijn al ondergelopen op andere plaatsen dreigt het water de steden in te lopen. De koude is voor een paar dagen ingetreden. Het vriest en het waait. Dit is een goede dag om mijn eigen installatie van een spanningsregelaar voor de handschoenverwarming uit te proberen. In de omgeving van Amsterdam check ik dan meteen wat open wateren. Is dit ramptoerisme of het nuttige met het “aangename” verenigen?

In de omgeving van Muiden start ik mijn tocht en in de omgeving van Zaanstad vind ik het wel weer genoeg geweest. Heen en terug maak ik snelle, koude kilometers via de snelweg. De handschoenverwarming werkt uitstekend. Eén van de stekkertjes heeft de neiging om los te gaan, maar dat deert niet. Fotograferen met dikke handschoenen vanop de motor moet ik beter onder de knie krijgen. Dat kijken naar dreigende overstromingen laat ik beter achterwege. Het is zo al heerlijk genieten van de frisse lucht en de uitzichten.

4 antwoorden op “Een frisse rit op zondag”

  1. Denk niet dat ik vandaag op de motor stap. Het vriest en het sneeuwt op dit moment.
    Interessante omgeving, maar kan niet direct plaatsen waar.
    Richting kust?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *