Een rondje rijden in Oost-Europa

Ik heb er een tijdje mee geworsteld. Ik had er wel zin om met de Guzzi een flink eind te rijden, maar het gezin zag het niet helemaal zitten. Toch is het nu zo ver, over een paar dagen gaan we een rondje rijden in Oost-Europa. Hierboven zie je een overzicht van het plan. Mijn gedachte route is ruim, zo’n 8000 km. We denken dat in drie weken te kunnen rijden. De Guzzi en ik zijn er klaar voor. Onderweg houden we je op de hoogte van onze ervaringen.

Ik hou er van om voor wat grotere reizen vooraf een plan te maken. Dat helpt mij met het krijgen van overzicht over de mogelijkheden en eventuele problemen. De tijd houd ik graag begrensd, nu drie weken. Ik wil de grotere steden te mijden, liever ga ik door de natuur rijden of ga ik een anderszins bijzondere plek bezoeken. Behalve het bedenken van een geschikte route, wil ik nu iedere dag op een andere plaats slapen. Dat hebben we allemaal geregeld, evenals TOL- en milieu-vignetten, vreemd geld, medicijnverklaringen, inentingen, etc.. Het is dus tijd om te gaan.

26 antwoorden op “Een rondje rijden in Oost-Europa”

 1. When in Romania, you might want to alter your route and visit Cluj (in the north), reportedly the most beautiful place in Romania.

 2. Mooie reis!
  Vraagje: wil je wat muntjes voor me meenemen? Geen euro’s, maar andere valuta.
  Als het wat waard is, dan betaal ik je graag de waarde in keiharde euro’s terug.

  Rij voorzichtig!

 3. Dat lijkt mij een hele mooie reis, één die ik zelf ook nog weleens wil maken.
  Ik ga je volgen. Wens je heel veel veilige en mooie kilometers.
  Groet,
  Ruud

 4. Een groot avontuur, Eugenio! Maar vast door de mooiste gebieden van Europa!
  We zijn benieuwd naar je verhalen en foto’s! En om met Mama te spreken: doe je wel voorzichtig?

 5. Hoi Eugenio, mijn vrouw en ik zijn van plan om een enigszins gelijke motorvakantie te doen in juni. Ik ben benieuwd naar je reisverslag en kan wel wat tips gebruiken. Om de 1e 1000km te overbruggen heb ik een hotel in Oostenrijk, vlakbij de grens van Slovenië, gevonden waar we de auto en aanhanger kunnen stallen. Ons rondje wordt iets korter met Slovenië, Kroatië en Bosnië-Herzegovina. We willen ook op sommige plaatsen 2 overnachtingen doen.
  Maar jij heel veel plezier en geniet met grote teugen onderweg.
  Groetjes Marcel Wannet

 6. kreeg de kriebels een twee jaar terug naar een zwaar motorongluk .Dus een tripje in de maak vanuit Cuzy Frankrijk naar noord/south Italië, nam de boot Bari/Durres .Eens in Albanie mocht ik meemaken dat GPS en Cellphone het niet meer doen. je bent niet meer in europa. snel een simkaar op de kop kunnen tikken en weg was ik. Dan door albania en Montenegro naar Serbia, Met een paar Servische vrienden aldaar richting Hungarije voor de Guzzista Rockers meeting 20/26 mei 2022 Dit gaan we weer naar de24/26/2024 editi.s year the same but north Italy,Slovenie, hungary, Serbia Moto Guzzy Meeting, Montenegro, noord Macedonia, Albania and Greec.
  I work with booking.com and it is nice to work with. somethimes i contact the hotels myself. SO have a nice ride and stay safe Bro’s, perhaps we meet somwhere. Guzzie”s Heaven France

 7. 8000 km, een knap eind!
  Met nu goedverzorgde billetjes en van genoeg eelt voorziene vingertoppen (door al het tikken van jouw boekverslagen)
  Gaat het nu om de oogjes want je hebt heel wat om naar uit te kijken. Een goede en vooral veilige reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *