En nu een Moto Guzzi dus?

Dat klopt. Daar staat ie dan, een Moto Guzzi V85TT. Nu kan ik je vervelen met cijfertjes en weetjes over mijn V85TT en het merk Moto Guzzi. Veel leuker vind ik het om je te vertellen over mijn keuze voor deze motorfiets. Er waren drie gebeurtenissen die eraan vooraf gingen.

Gebeurtenis 1: Tijdens een bezoekje aan Hans van Wijk Motoren in Zoetermeer kwam ik de vader van een jongen van onze Scoutinggroep tegen. We herkenden elkaar en raakten in gesprek. Ik was op zoek naar een motor, hij reed al een paar jaar met veel plezier op een Moto Guzzi V85TT. Eentje in de, wat in het jargon heet, “MacDonalds kleuren”. Mijn interesse was gewekt en ik struinde het internet af naar informatie: wat is dat voor een motor, wat heb je eraan en wat kost zoiets?

Gebeurtenis 2: Na afloop van een proefrit bij Goedhart Motoren in Bodegraven troonde mijn betere helft mij mee naar de koffiehoek. Daar was ze in gesprek geraakt met een paar van onze motorrijdende generatiegenoten. Die komen daar iedere zaterdag vanuit verschillende hoeken van het land bij elkaar om koffie te drinken en bij te praten.

Zij hadden mij al een paar keer zien rondlopen in de zaak en verschillende motoren zien beoordelen. Zij rijden ook Italiaanse motoren, waaronder één ook een Moto Guzzi V85TT. Hun interesse was gewekt, ze vroegen zich af “waar gaat dat heen”. We hebben heerlijk zitten praten. Mijn gemoed werd wel gevleid. Maar ik was er nog niet helemaal uit, “Voglio una Moto Guzzi?”

Gebeurtenis 3: Een paar weken later gingen we op bezoek bij Pels Motoren in De Meern. Dat is een Moto Guzzi Flagship Store. Daar kon ik natuurlijk heel wat Moto Guzzis aanraken. Een proefrit maken ging op dat moment niet. Maar Erik Pels nam me mee naar de werkplaats, hij had net een leuke tweedehands V85TT binnen. Toen ging ik voor de bijl: ik raakte de motor aan, maakte voor de vorm voor een paar later dagen een proefrit, maar ik was al om.

Met Ruben Pels heb ik de koop afgerond. Toen ik hem kocht was de motor ongeveer drie jaar oud en had nog geen 10.000 km op de teller. Sinds ik hem heb, heb ik er al heel veel leuke kilometers mee gereden en ik heb er het een en ander aan verbouwd. Het is gewoon een hartstikke leuke, gezellige motor.

Ik ben nog voor een paar klusjes bij Pels Motoren langs geweest. Het zijn hele fijne mensen daar. En ze hebben er zo veel meer heel leuk speelgoed staan. Ik denk dat ik zomaar een Guzzi overtuiging heb opgelopen.

Eén antwoord op “En nu een Moto Guzzi dus?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *