Hoe het ooit begon – en daar voorbij

Eind jaren ‘80 (van de vorige eeuw) haalde ik mijn motorrijbewijs. Binnen de kortst mogelijke tijd had ik er ook een motorfiets bij, een Honda CB400F. Ik heb er geen foto meer van, maar wat hebben we genoten van die motorfiets. We ondernamen tochtjes, samen met een vriend die ook net zijn rijbewijs had gehaald. Een jaar later leerde ik mijn huidige vrouw kennen. Zij woonde in Maastricht dus ondernamen we heel wat tripjes van Den Haag naar daar en terug.

Ja, daar staan we dan: begin jaren ‘90, net droog achter de oren, klaar voor onze eerste grote reis naar Griekenland. Inderdaad dat is een Honda CBX1000, een zescilinder motorfiets. We reden naar Italië en namen daar de veerboot naar het noorden van Griekenland. In vier weken tijd reden we een grote ronde over het vaste land en over de Peleponesos. Daarna gingen we weer met de veerboot naar Italië en over de weg terug naar huis.

Die tocht naar Griekenland hebben we nog eenmaal herhaald op een Honda VF1100 Sabre.

En toen kwamen er een gezin, een drukke baan, andere verantwoordelijkheden, andere prioriteiten. De motor bleef lang ongebruikt in de kelder staan. Ik verkocht hem “voor weinig”.

De drang om weer op een motor te rijden en ermee te reizen bleef aanhouden. Hoe dat verder ging vertel ik in een ander bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *