IJdel, foto van mezelf en de Guzzi “in actie”?

Laatst ben ik met de Guzzi een aantal dagen heen en weer gereden naar Italië. Een thema onderweg was wel samen mooie bergwegen opzoeken en passen rijden. Ik heb heel wat foto’s gemaakt van de omgeving en soms van de Guzzi. Van ons beiden samen in actie dat lukte niet. Of toch?

Al rijdende over de Route des Crêtes in de Vogezen zag ik op een paar punten fotografen staan die foto’s namen van het langskomende verkeer. Nu heb ik dat ook geprobeerd, maar dat valt nog niet mee zeg. Het vergt wat vakmanschap om in een kort moment in de camera de scherpstelling, de juiste belichting en compositie voor elkaar te krijgen. Die fotografen die we onderweg zagen hadden dat waarschijnlijk wel voor elkaar. Het was ook duidelijk dat ze er professioneel mee bezig waren. Rondom zulke locaties stond er vaker een tentje of een banner met een daarop in grote letters een webadres.

Gaandeweg ben ik in het langsrijden gaan noteren hoe laat we ongeveer waar waren en wat voor webadres er werd genoemd. Thuis ben ik aan de hand van die aantekeningen op het internet gaan zoeken. Dat is leuk, ik kwam op verschillende websites waarop foto’s staan van verkeer – auto’s, fietsers, motoren – op die locaties. En inderdaad daar stonden ook foto’s bij van mij en de Guzzi samen in actie. Tegen betaling van ongeveer € 10,- per foto kon ik er een kopie van krijgen. Ik heb er een paar besteld. Het resultaat laat ik je hier zien. Ik ben er wel blij mee.

De foto’s op de Route des Crêtes heb ik gevonden op FaceBook bij fotograaf Photo Coco. Deze fotograaf maakt vooral foto’s in de Vogezen langs de weg bij de Grand Ballon. De foto’s van op de Stelviopas komen van een collectief van fotografen Kanyarfoto. Deze fotografen staan op verschillende plekken langs verschillende routes in de bergen in Europa. Een naam die ik nog tegenkwam was FotoStelvio. Ik stel me zo voor dat er ook op andere populaire plekken fotografen staan. Het is in ieder geval iets om naar uit te kijken wanneer je op pad bent en je graag een foto van jezelf en jouw vervoermiddel wilt hebben.

4 antwoorden op “IJdel, foto van mezelf en de Guzzi “in actie”?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *