perguzzi.nl verhuist naar een eigen server

Het afgelopen jaar werd deze site gehost op de servers van WordPress.com. Momenteel ben ik bezig om die website te verhuizen naar een eigen server. Dat is waar je nu bent aangeland: perguzzi.nl. Dat verhuizen van een website vind ik nog best een heel werk. Dus terwijl ik verhuis blijft de oude plek voorlopig nog zichtbaar.

Voor het verhuizen moest ik eerst een nieuwe lokatie hebben op een andere server. Na wat gezoek en wat meet- en regelwerk was zo’n plek nog redelijk snel gevonden in de burelen van de provider van mijn domein: eijck.org. Voor de inrichting van de website maak ik nog steeds  gebruik van de diensten van WordPress.

Met dat verhuizen en inrichten krijgt alles van de oude site een nieuw eigen plekje op deze lokatie. Inmiddels zijn alle berichten en afbeeldingen verhuisd. Bijna alles is goed overgekomen, we zullen maar zeggen: “de oude wijn zit in nieuwe zakken”. Hier en daar moet ik nog wat zaken rechtzetten, maar we kunnen al doorgaan.

Verhuizen is ook een goede gelegenheid om een aantal zaken rondom de website anders aan te pakken. Hoe zit het met verbinden met de toegankelijkheid van de site, de snelheid, de verbinding met de “social media”, werkt de SEO, hoe staat het met beveiliging, etc.? Dat is nog een heel uitzoekwerk. Daar ga ik de komende tijd mee aan de gang.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

4 antwoorden op “perguzzi.nl verhuist naar een eigen server”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *