Dag 01: Rijswijk – Marne-la-Vallée

Zo de kop is eraf. De grote reis naar het zuiden is begonnen. Vorige week testte ik nog positief op Corona, maar ik voel me goed. Vandaag is mijn twaalfde dag na de positieve test, de klachten zijn eigenlijk wel over (nog mild misschien), volgens het RIVM mag ik eruit. Daar ben na een dikke week zelfisolatie wel aan toe.

De eerste overnachting heb ik gepland in Marne-la-Vallée. Die naam ken ik nog vanuit mijn studie Bouwkunde. Marne-la-Vallée is een nieuwe stad in Frankrijk ten oosten van Parijs. We gingen er in het tweede studiejaar op excursie naartoe om allerhande bijzondere woningbouwprojecten te bekijken. Wat is daarvan terecht gekomen?

De rit was koud, winderig, af en toe regen en/of hagel, heel af en toe zon. Het ziet er naar uit dat we morgen nog zo’n dag krijgen, mogelijk nog een flink stuk kouder. Gelukkig werken de verwarmde handschoenen goed. We hebben steeds keurig iedere twee uur gepauzeerd, wat gedronken en gesnackt.

De TomTom en de navigatie van de Guzzi hadden af en toe flink uiteenlopende meningen over de juiste koers. Zeker bij omleidingen leek de TomTom langer vast te houden aan het vooropgestelde plan, alsof het apparaat moeite had om de wegafsluitingen tijdig op te merken. De navigatie van de Guzzi was dan wat vlotter en wist steeds snel een alternatieve koers voor te stellen.

Gewoonlijk vind ik de rit vanuit huis, door België, door het noorden van Frankrijk en naar Parijs niet heel inspirerend. Het is veel vlak land en zeker in wanneer je Parijs nadert wordt het verkeer drukker, langs de weg ligt allerhande rommel in de berm. Ook de directe omgeving van het hotel, zo vlak naast de snelweg, past helemaal in dat verhaal.

Vandaag was natuurlijk wel een bijzondere rit, voor het eerst sinds lange tijd weer op reis met de motor. De Guzzi reed heerlijk, het kwam mij voor dat de motor niet eerder zo ver van huis was geweest. Dus we hadden het goed naar onze zin met z’n tweetjes. Ik ben benieuwd of we die stemming kunnen vasthouden.

Extra bijzonder is wel dat op nog geen honderd meter afstand van het hotel een hele grote zaak ligt met allerhande spullen voor de motorrijder.

12 antwoorden op “Dag 01: Rijswijk – Marne-la-Vallée”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *