Weer op pad: Ardennen en Eifel

Het is al weer drie maanden geleden sinds ik met de Guzzi naar het zuiden van Spanje heen en weer ben gereden. Wat een rit was dat! Ik ben wel ongeveer alle weertypes tegengekomen, die er mogelijk zijn: zon, wind, regen, sneeuw. Gelukkig was het allemaal nog mild. En tocht werd er niet minder om. Ik heb onderweg verschillende leuke landschappen en plekken gezien. En ik ben eindelijk bij mijn zusje en zwager in het zuiden op bezoek geweest. Alles was voor herhaling vatbaar.

De afgelopen maanden maakte ik iedere week een kortere of langere dagtocht in Nederland. Ik kan het wel beamen: ook Nederland heeft veel moois op toergebied te bieden. Het Nederlands landschap is heel afwisselend: steden, dorpjes, polder, weides, heides, bossen. Het is er allemaal en het is goed bereikbaar via leuke wegen. En ligt er een kanaal of riviertje in de weg dan is er altijd wel een pontje om je over te zetten. Er ligt hier vlakbij huis nog veel terrein om te ontdekken.

Wie weet wat ik nog ga tegenkomen? Nou, het internet, kaarten en boeken laten heel wat mogelijkheden zien. Ik heb inmiddels een flinke lijst met routes aangelegd die ik met de Guzzi zou willen rijden, zowel in Nederland als daarbuiten. Nu het betere weer er is gekomen heb ik zin om weer iets verderop een tocht te maken. Ik denk dat in de Ardennen en de Eifel mooi terrein ligt om met de Guzzi overheen te rijden. Dus volgende week ga ik daar een paar dagen toeren.

12 antwoorden op “Weer op pad: Ardennen en Eifel”

  1. Dat klinkt goed. Met dit weer een mooie tour maken door het fraaie landschap van Ardennen en Eifel. Heel veel plezier!

  2. Ik ben benieuwd naar welke mooie plekjes je ontdekt. Ardennen, of het Duitstalige deel van België lijkt me ook wel leuk om eens te bezoeken.
    Lang geleden zijn we eens bij de Cascade de Co (of zoiets) geweest. Was maar een klein watervalletje overigens.
    De grotten van Han schijnen ook wel mooi te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *