Weer op pad: naar Mandello del Lario v.v.

In het voorjaar reed ik met de Guzzi naar het zuiden van Spanje heen en weer. Voor de zomer deden we een – half – rondje in de Ardennen. Na de elektrische probleempjes die zich onderweg aandienden hebben de Guzzi en ik het rustig aan gedaan. Nu waren de natte weken in de zomer ook niet bepaald uitnodigend om de weg op te gaan. Dus de afgelopen maanden deden we vooral wat kleinere rondjes in het land.

Ondertussen wordt de lijst met grotere tochten die ik met de Guzzi zou willen ondernemen alsmaar langer. Het lijkt er voor mij op dat het betere weer in Europa er aan komt. Dus de drang om een van die tochten nu toch te gaan verwezenlijken neemt toe. Ik kan hier een heel betoog houden over hoe en wat te kiezen van deze lange lijst. Ik zal je moeite van de last om dat betoog te lezen onthouden. De titel van dit bericht verraadt het eigenlijk al.

We gaan naar Mandello del Lario in het noorden van Italië. Moto Guzzi’s worden daar al meer dan 100 jaar gebouwd. Ik heb begrepen, dat Guzzi-rijders er toch éénmaal met hun Guzzi naartoe moeten rijden, naar de poorten van de fabriek van Moto Guzzi. Daar maak je een foto van beiden. Dat is een goede gelegenheid voor beiden om kennis te maken met de geboortegronden van de Guzzi en met het erfgoed van de Moto Guzzi-familie.

Dus daar heb je dan het thema van de tocht voor de komende weken: op naar Mandello del Lario. Als we dan toch onderweg zijn lijkt het ons wel zo leuk om ook langs een aantal bekende punten in de Alpen te rijden. We denken aan de wat hogere bergen en passen. Noem het een soort bedevaart met een milde vorm van zelfkastijding door lange wegen te rijden en bergen op en af te gaan.

En dan nog wat: Van 7 tot en met 10 september houdt Moto Guzzi in Mandello del Lario open dag. Op hun website staat een een paar leuke activiteiten voor die dagen. Misschien kan ik er aan enkele meedoen.

We gaan zaterdag op pad, ijs en weder dienende. Afgaande op het weer in de Alpen op dit moment – de situatie op enkele passen in het bijzonder – en de vooruitzichten van het weer zal het een fraaie rit worden. Ik ben benieuwd wat we gaan beleven. Jij ook? Onderweg houd ik je via dit blog op de hoogte. Je wordt van harte uitgenodigd om mee te lezen. Tot dan kun je elders op dit blog mijn eerdere berichten lezen.

17 antwoorden op “Weer op pad: naar Mandello del Lario v.v.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *